ЛАЙФХАКИ ДЛЯ БАТЬКІВ: ЧИМ РОЗВАЖИТИ ДІТЕЙ У КАРАНТИННЕ ЛІТО?

7 липня, 2020

Через вимушені обставини багато дітей проводять це літо вдома. Чим зайняти маленьких непосид, коли не всі звичні розваги їм недоступні? Ми приготували для вас перелік розваг для дітей. Нічого особливого вам не знадобиться, окрім часу та пари-трійки речей, які вже напевно є у вашому домі.

Онлайн-курси зі створення анімації

Великий фестиваль мультфільмів під час карантину вперше запустив онлайн-школу. Вчитися у ній сподобається всім дітям, яким цікаво спробувати створювати анімації. З 6 по 11 липня учні освоюватимуть ази мальованої анімації, дізнаються секрети анімації з сипких матеріалів, навчаться перетворювати персонажів на предмети та зрозуміють як потрібно працювати зі звуком під час монтажу.

Окрім практичних завдань у програмі будуть відеоконференції з відомими режисерами та художниками, а також лекції від провідних спеціалістів анімаційної індустрії. І все це безкоштовно! Реєстрацію курсів можна пройти тут.

Онлайн-кімнати розваг

Справжньою знахідкою для багатьох батьків стане дитяча онлайн-кімната Arzamas. Тут ви знайдете і що подивитись дитині, і що послухати чи почитати. Тут навіть є ігри! Варіанти розваг можна підібрати дітям будь-якого віку. Підліткам рекомендуємо заглянути до розділу курсів цього проекту. Там є безліч найцікавіших матеріалів про мистецтво, живопис та архітектуру. Усі лекції та навчальні матеріали до них безкоштовні, а проходити реєстрацію, щоб прослухати якийсь із курсів, не потрібно.

Онлайн-екскурсії

На час карантину багато музеїв зробили онлайн-доступи до своїх колекцій: тепер будь-хто може вирушити у віртуальну подорож Ермітажем, зазирнути в Паризькі катакомби і навіть обійти Колізей. А все завдяки проекту Arts&Culture від Google. Так що виділяйте пару вільних годинників, сідайте з дітьми зручніше перед монітором комп’ютера, і вперед! Цікаво буде не лише їм, а й вам:)

Якщо ваша дитина захоплюється темою космосу, тоді їй сподобається подорож на Марс через онлайн-екскурсію від NASA. Під час подорожі можна не тільки познайомитися з однією з найзагадковіших планет, але й покерувати марсоходом Curiosity, дізнатися про його місію та те, як він працює.

І, звичайно, ми не можемо не порекомендувати перший музей у світі, створений для дітей. Бостонський дитячий музей допомагає розвивати у дітей любов до навчання різних наук і викликає щирий інтерес до навколишнього світу. В онлайн-версії можна відвідати поки що лише три поверхи музею, але й цього буде достатньо, щоб дитина відчула, що потрапила у величезний ігровий центр і захотіла детально розглянути практично кожен експонат.

Комбінація онлайн та офлайн-розваг

Які б цікаві онлайн розваги не пропонував інтернет, дітям хочеться бути активними і щось робити в реальному світі. До того ж психологи та коучи рекомендують присвятити це літо освоєнню нових навичок.

Підшукуючи цікаві варіанти занять, ми помітили, що дітям подобається створювати різноманітні формати відео. І роблять вони це охоче, навіть якщо у дитини немає мети пов’язати своє життя з розробкою відео. По-перше, цікавий сам процес зйомок і монтажу, по-друге, практично всі діти мають свої сторінки в Інстаграм або Фейсбук, і їм, як і дорослим, хочеться здивувати своїх друзів креативним контентом.

Для початку пропонуємо вам разом із дитиною зняти відео в техніці stop motion. Для цього вам знадобиться стіл, смартфон, штатив (але можна взяти і просто пластилін, щоб закріпити телефон), пару улюблених іграшок для композиції кадру та відео-інструкція, яку ми вам приготували:

Чесно кажучи, ми настільки захопилися в процесі, що зняли ще один варіант відео. Подивимося?

P.S. Якщо вам теж захочеться створити щось подібне та поділитися результатом у Instagram, відзначте нашу академію, коли викладете пост! Ми обов’язково поставимо лайки, залишимо коментарі та порадіємо вашим талантам, а також вмінню створювати цікаві розваги для дітей у Харкові:)